Pengikut

Rabu, 4 September 2013

syukur!!!!!!!alhamdulillah....

salam satu malaysia!!!!!
aku agak gumbira hari neh!!!rezeki dari bulan pose sampai skunk memang aku x jangka!!!alhamdulillah....baru-baru neh aku agak malas nak cek mr.nuffnang akuh sebab dah memang tau x penah dapat cpuv....aku agak jeles gak ngan kengkawan yang dah dapat banyak cpuv neh!!!!
neh baru first cpuv mestilah eksited...heheheh..jan marah...
ari neh aku sje jer nak bukak erning n sungguh x sangka ade gak cpuv yang nak lekat kat blog akuh neh...kui...kui...kui...
nampaknya mr.nuffnang maseh sayang kat aku lagik!!!hakhakhak!!!terimas kat mr nuffnang yek!!!!!
hehehehehe.......
entry kali neh bukan berunsur riak ataupon sebagainya...aku x nak orang salah faham yea...neh hanyalah sebagai perkongsian sesama kenalan blogger pernah join GA akuh sebelom neh....
terima kasih kat korang yang x putus mendoakan akuh...alhamdulillah...amin....
mase bulan pose hari tuh akuh dapat tawaran bekerja...yelah,macam yang korunk tau aku neh penganggur....so,tawaran camner tuh??
first aku dapat bekerja dibazar ramadhan selama sebulan tetiba tokeh pasar malam aku call aku..padahal dah lame pon aku tukar no...ntah camner dye dapat no akuh pon x tau....
then second aku dapat part time gubah bunga segar kat office putrajaya dengan gaji rm1xx sehari....kebetulan jugak aku kenal ngan orang satu taman dan x sangka dye offer gak.....sambil tuh aku jalan gak jual kopi mahkota dewa cam biase....
third....aku dapat kerja baru kat kedai makan  dan secara kebetulan tokeh tuh dapat no tel akuh dari tokeh pasar malam....
total aku dapat sebelom neh cecah jugak rm2xxx lebih....separuh aku guna untuk hadiah giveaway....suku aku buat untuk duet ghaye anak buah akuh....then yang lebih aku gune untuk repair rumah arwah bapak akuh....seluar raya dah ade orang sponser...kih...kih....
aper yang aku nak tekankan kat sineh berbaloi aku rase kalau kiter kongsikan kegembiraan kite ngan orang lain.....aku pon x expect yang aku boleh dapat camtuh...alhamdulillah ya Allah...syukur.....
thanx kat korunk sume!!you are awsome!!!!!




81 ulasan:

  1. Alhamdulillah...banyak juga rezeki adik...
    La kenapa tak bagi duit raya untuk cik akka juga...hihi...
    Tahniah dik....melekat juga iklan nuffnang tu....sebab adik hensem katanya...hahaha

    BalasPadam
  2. @nao mei:
    aminnn....bolehlah rase syukur sangat...datang umah saye dulu...kui...kui...kui...heheheh...neh pon banyak blajar dari cik akak yang rajin update gak...thanx ya!!!hakhakhak!!!

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. @chot:
      hehheh...trimas ya!!!!insyAllah..adelah rezeki chot tuh nanti...heheheh...

      Padam
    2. InsyaAllah..tgk la..sape rajin dia dpt..chot xrajin sgt..hahah

      Padam
    3. @chot:
      mane tau memang rezeki..ade dengar jugak org blogging x sampai 6 bulan dah dapat cpuv...camner tuh???tulah namenye rezeki...semoga chot punye rezeki datang...hehehh...

      Padam
  4. Salam kenal...wahh..tahniah..keep it up dan semoga semakin berjaya..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. @norniwanie nasarudin:
      time kacih....hehehe...mane tau rezeki awak pulak akan datang....heheheeh...

      Padam
  5. Alhamdulillah. Sama pula kita keke

    BalasPadam
    Balasan
    1. @nadya dyana:
      eh...ye ker??tahniah jugak!!!hehehehe....

      Padam
  6. assalamualaikum. alhamdullilah. bestnya. murah rezeki awak :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. @sheila selim:
      wa'alaikumsalam....tuh lah thanx...maybe akan datang rezeki ko pulak...sape tau kan?kan??

      Padam
  7. wahh... tahniah.. tahniah... nanti mama klik banyak2 kat sini....

    BalasPadam
    Balasan
    1. @norhasniza khalid:
      time kasih...nanti sy tolong isi tabung kat tempat mama...mane tau nanti bolehlah dapat same-same...huhuhuh!!!!

      Padam
  8. tahniah adik.. alhamdulillah, sekali Allah bagi rezeki datang bertimpa-timpa.. semoga terus murah rezeki.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. @mizz aiza:
      thanx sis...time kacih kat sis jugak sebab banyak kata-kata semangat untuk sy....moga-moga rezeki sis pon bertambah hendaknya...amin!!!!!

      Padam
  9. Alhamdulillah..bertambah rezeki..tahniah yer..;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @mrs.secretary:
      thanx ya sis...baru nak rase cpuv pertama...hikhikhik!!!!!amin...semoga rezeki sis pon bertambah-tambah jugak!!!heheheh...

      Padam
  10. wah..bez la pheonix
    alhamdulillah..hepi yumida mendengarnya
    moga pheonix sentiasa dimurahkan rezeki

    BalasPadam
    Balasan
    1. @cik yumida:
      thanx jugak kat cik yumida yang sentiasa mendoakan sy...x putus-putus datang klik kat sineh...thanx ya!!!!

      Padam
  11. Tahniah...tahniah.... Ida ni CPUV tu pun tak kenal apa ke bendanya... org letak nuffnang, Ida letak... tp tak faham satu habuk pun hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. @ida syuhada:
      trylah belajar sikit-sikit...lame-lame kenallah ngan nuff...boleh check kat blog cik yumida...
      http://umikasum.blogspot.com/2013/09/kelebihan-letak-iklan-nuffnang-di-blog.html

      Padam
    2. Terima kasih awak... inshaAllah akan cuba memahaminya dari masa kesemasa. Tips yg awak berikan kat blog ida pun akan ida pratikkan...terima kasih sekali lagi, sayang awak :)

      Padam
    3. Terima kasih awak... inshaAllah akan cuba memahaminya dari masa kesemasa. Tips yg awak berikan kat blog ida pun akan ida pratikkan...terima kasih sekali lagi, sayang awak :)

      Padam
    4. @ida shuhada:
      same-same...heheheh...

      Padam
  12. singgah sini

    save 22 satu


    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
  13. singgah sini

    save 22 satu


    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. @noor mala shahar:
      thanx ya!!!heheheh....

      Padam
  14. arrr... cpuv, huhuu jelesnyer aii huh! lol XD

    betoi2, kalau kita rajin memberi, bersedekah, rajin menggembirakan dan meringankan beban org lain, kita akan dimurahkan rezeki, dan hati kita pun happy tengok org lain happy kerana kita tolong dia... betoi tu :)

    aku blom pernah buat giveaway lg, takde idea nk buat giveaway yg mcm mana lah, plus aku agak baru lg ngan dunia blogging nih, bnyk bnda nak siasat lg hahaa :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. @plain83:
      ko buatlah giveaway lukis-lukis...mesti menarik...boleh orang kenal lukisan ko...hehheh...kalau x pon join aku jer bwat giveaway ujung taun...senang..heheheh...insyAllah...semoga kite same-same dapat berkat!!!heheheh...

      Padam
    2. sorry...giveaway raya!!!heheheeh...

      Padam
    3. HoH!! Best jugak idea tuh, tetiba aku tringat nak buat giveaway isi dialog dlm komik pendek yg aku lukis... hohoo kna cari idea dlu nih, baguih cadangan ko dik!! *lari pi tepuk iklan* XD

      InsyaAllah kalo ada kesempatan taon depan, aku join ko buat giveaway raya, bleh tumpang glamer ko dik kekeke~ XP

      Padam
    4. @plain83:
      boleh jer sis...tada hal!!!sy x lah glamer...cukup-cukup makan jer...kais pagi makan pagi,kais petang x terkais...hakhakhak!!!!!

      Padam
  15. aku kadang2 tengok je bape yg aku dapat. masih dalam angka 1. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. @syuk shusuke:
      penah gak fed-up nak jenguk nuff neh...x per nanti aku tolong isi tabung ko ek!!!heheheh....

      Padam
  16. Alhamdulillah =) rezeki yg Allah bg..tahniah bro..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @s.k.a:
      time kaseh...insyAllah ko punye rezeki akan datang...jan putus asa...pasti ade bahagian ko....yek...heheheh..thanx coz rajin isi tabung aku...akupon akan rajin isi tabung ko ek!!!heheh..

      Padam
    2. xde hal la =) sama2 support rakan2 blogger..happy blogging..

      Padam
  17. Balasan
    1. @mujahidah maisarah:
      thanx ya!!!semoga ko pon murah rezeki hendaknya...heheheh...

      Padam
  18. Alhamdulillah, berkat usaha dan tak memilih kerja..semoga dipermudahkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @bunda:
      tuh lah...syukur sangat!!!ape-ape kerja pon boleh..janji halal...hikhikhik!!!thanx singgah sineh lagik...heheheeh...

      Padam
  19. tahniah.... smoga lbih banyak cpuv yg melekat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. @pha is:
      terima kaseh!!!!!amin....thanx ya singgah kat sineh...huhuhuh!!!

      Padam
  20. wahhhhhh double tahniah untuk pheonix.... ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @mia liana:
      thanx ya sis!!!rezeki bulan pose...heheheh...

      Padam
  21. alhamdulillah... cayalah ko sbb tak memilih kerja.. salute sama ko.. doa aku moga ko sentiasa happy dan dimurahkan rezeki lagi. tahniah gak utk nuffnang tu.aku ni bila entah nk dpt..hahaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. @ctayue:
      thanx sangat-sangat sbb x putus doakan kebahagiaan akuh...harap-harap rezeki ko pon murah dengan tambah lagik sorang ahli keluarga...heheheh...thanx ya!!!!mesti boleh jer..jan risau aku mesti akan klik kat ko punye iklan pas neh...biar same-same rase...hehehh...

      Padam
  22. Ya Allah.. murahnya rezeki awk.. tawaran kerja bnyk tu.. sapa sangka kan.. tahniah sangat2 juga sebab dapat rezeki pula dalam berblog.. :)
    Allah akan murahkan rezeki kita, kalau kita sama2 tlng kawan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @sya mimie:
      thanx kat ko gak!!akuh eksited pasal nuff neh ko lah puncenye...setiap kali ko kuar entry nuff cpuv aku akan cakap"bile lah nak lekat cpuv neh kat blog akuh"..berangan jap!!!n aku tekad kalau ko boleh dapat cpuv,aku pon boleh!!!!!aku tengok ko rajin,aku pon nak jadik rajin cam ko gak...sbb sblm akuh malas sket...lol!!!!thanx for being my inspiration!!!!thanx sesangat sbb ko pon slalu tolong kengkawan...smoga hubungan persahabatan berkekalan n smoga ko jugak dimurahkan rezeki...aminnnn!!!hehehehe...

      Padam
    2. hihihi..waaahh gitu.. tak sangka jadi inspirasi pada kawan lain.. hehe.. ala, kita sekadar berkongsi kan.. tp awk mmng rajin pun mengupdate sekarang ni.. macam orang tak kering idea je kta tgk.. hehehe

      Padam
    3. @syamimie:
      idea memang x kering,badan aku naik kering nak perah idea...wakakakaka(x der kene mengena ...sajer jer...hakhakhak)

      Padam
    4. hahaha.. amboii, sampai macam tu sekali penangan berblog.. :p

      Padam
  23. tahniah tahniah.... rezeki mencurah2

    BalasPadam
    Balasan
    1. @lieya von jay:
      thanx ya!!!amin....moga ko pon dapat cpuv gak akan datang...heheheh...ge blog ko tolong menabung gak!!!!hehehh...

      Padam
  24. Balasan
    1. @ikhwan:
      thanx ya!!!!insyAllah...semoga bro pon dimurahkan rezeki yek!!!heheh...

      Padam
  25. hehhe laki pown boleh juga la....heheh xpa2 lps nie buat enttry pasal lelaki pulak....bg la idea ckit...hehhehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. @kacang buncis:
      hehehehe...dah bagik dah kat komen...huhuh!!!!thanx singgah sineh..hehehe...

      Padam
  26. wah bro..cpuv kau dah naik...aku punya tak naik2 lagi... T..T...tahniah bro..mencurah-curah rezeki kau...alhamdulillah...! tahniah gak utk kerja baru! chaiyok! >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. @cjm:
      thanx ya!!!!!syukur...jan risau aku tolong ko naikkan duet kat blog ko gak!!!chaiyok!!!!!!

      Padam
  27. waaaahhh alhamdulillah..murah rezeki awk..:)
    goodluck ye ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @kirani mia:
      wah!!!thanx ya!!!amin...semoga awak pon dimurahkan rezeki!!!!!hehehhe...

      Padam
  28. aku tumpang gembira bro..kerja rajin2 nanti..huhu :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. @akmal:
      insyAllah...thanx ya!!!heheheheheh....bile lah ko nak blanje aku neh!!!lalalalalaala.....

      Padam
  29. Tahniah....saya baru je berblog...tak faham sangatlah...saya tumpang gembira untuk bro...salam kejayaan selalu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. @muhammad khairuddin lim:
      x per...slow-slow...nanti lame-lame sok paham lah...hehhehh...mane tau lagik hebat dari sy...ngeee...

      Padam
  30. of fine....tajuk entry"fesyen lelaki zaman sekarang"hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. @kacang buncis:
      hakhakhak!!!!nak buat tajuk lain pon ok...janji ade info yang best...heheheh...kene wat reserch neh...hakhakhak!!!

      Padam
  31. wahhhh baguslahh ade CPUV melekat .. hahah untung2 ...kerja leklok k..jangan malas2.. haha xD PILIHLAH mana satu kerja yang berkenan d hati tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. @nur azwa edora:
      hehehe...alhamdulillah....syukur sangat dye nak lekat kat blog neh...heheheh....

      Padam
  32. Tumpang gembira dan moga berjaya selalu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @lynn munir:
      thanx ya sis...hehehehe...

      Padam
  33. Balasan
    1. @tetamu istimewa:
      thanx ya cikgu...moga cikgu pon murah rezeki...heheheh...

      Padam
  34. wah!! tahniah..rezki yang tak disangka2..Alhmdullilh..=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. @siti zahara:
      thanx ya sis!!!!memang sy x penah sngka dapat camneh....smoga sis pon dapat rezeki jugak...hehhhe...

      Padam
  35. Balasan
    1. @che rosliza che mat:
      thanx ya sis....semoga sis pon dimurahkan rezeki jugak!!!heheheh...

      Padam
  36. bestnyaaa...
    nanti cash out boleh belanja akak yer..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. @nory zoulkefle:
      insyAllah...boleh jer...ngeee...

      Padam

2,3 kucing siam,
maner nak same si kucing parsi,
lantak korang lah nak komen ke x nak....

jom tengok!!!

jom singgah yang lain....